Amnesty op Bevrijdingspop in actie voor Oekraïne met Jenga-spel

[HAARLEM] Ruslands geweld in Oekraïne moet stoppen. Met die boodschap voert Amnesty International actie op Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout. Amnesty laat festivalbezoekers donderdag 5 mei op kaartjes aan de Russische ambassadeur schrijven waarom zij vinden dat het oorlogsgeweld moet stoppen. En via een speciale versie van het Jenga-spel maken de bezoekers kennis met het grote belang van mensenrechten.

Iedereen kent de afschuwelijke beelden uit Oekraïne. Platgeschoten steden, duizenden burgerslachtoffers, Oekraïners in schuilkelders en miljoenen mensen op de vlucht. Amnesty International doet onderzoek ter plekke en vond bewijs van mogelijke oorlogsmisdrijven, met name gepleegd door het Russische leger. Op de dag dat we onze eigen bevrijding vieren, voert Amnesty actie voor een einde aan het oorlogsgeweld in Oekraïne.

Amnesty voert actie op elf Bevrijdingsfestivals die op 5 mei plaatsvinden, ook in Haarlem. In het grootste bevrijdingsfestival van het land in ‘De Hout’ vraagt de organisatie aandacht voor de mensenrechten met een speciale mensenrechten-variant van het Jenga-spel. Amnesty laat een Jenga-toren verrijzen die is opgebouwd uit mensenrechten. Want de mensenrechten zijn een zorgvuldig samengesteld bouwwerk om mensen te beschermen tegen onrecht. Trek je er één steen uit, dan stort de toren in elkaar. 

Aan de hand van het spel nodigt Amnesty de bezoekers van Bevrijdingspop uit om van gedachten te wisselen over rechten als vrije meningsuiting, privacy en vrijwaring van discriminatie. Bezoek op het Bevrijdingsfestival in Haarlem de Amnesty-stand, doe mee aan het Jenga-spel en stuur een kaartje naar de Russische ambassadeur.

Het bericht Amnesty op Bevrijdingspop in actie voor Oekraïne met Jenga-spel verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl