Soester Jan van Zal laat sixties herleven in De Rank

[SOEST] Swingen op ‘Love Me Do’ van The Beatles, herinneringen ophalen bij een evergreen van Cliff of Elvis. Liefhebbers van muziek uit de jaren zestig kunnen 7 mei hun hart ophalen bij het Back To The Sixties-feest dat Jan van Zal voor de vijfde keer organiseert. De bekende Soester ondernemer neemt als leadzanger van de Soester formatie The Old Man’s Pleasure Band deel aan het muziekevenement.

Door Peter Beijer

Van Zal, 72 lentes jong, met nog altijd die ondeugende blink in zijn ogen alsof hij nog steeds die nozem met die vetkuif op de brommer is. ,,Leeftijd is maar een getal”, vertelt de ‘oude rocker’. ,,In mijn hart ben ik altijd jong gebleven. De muziek uit de sixties heeft mijn hart gestolen. Wat een muziek werd er toen gemaakt. Het was mijn droom om zelf een band te starten.”

DROOM De Old Man’s Pleasure Band is de voltooiing van die droom. Jan van Zal heeft volgens eigen zeggen fijne muzikanten om zich heen. ,,Het zijn allemaal jongens die al in de sixties verslingerd waren aan muziek. Ben Bunnik speelde als 14-jarige met zijn radioversterker op Koninginnedag in de Gouden Ploeg. Thom van Veenendaal speelde in schoolbands, Jan Roels speelde op zijn twaalfde op feesten en partijen en zong in een gospelkoor. Arnold Hagen drumde thuis op potten en pannen, ging bij de fanfare en maakte furore bij de Bijna Binnen Band. Onze nieuwste aanwinst Paul Kremer is een allround gitarist en speelde onder meer in de bekende band Vredenburg. Kortom: een band waarvan iedereen zijn muzikale sporen heeft verdiend.”

VIJFDE KEER Die band was bij de vorige vier edities van het Sixties-feest, toen in de voormalige danszaal van Sepp, een van de acts. Het vijfde feest zou in maart 2020 al in de Rank gehouden worden, maar moest vanwege corona een aantal keer uitgesteld worden. Maar zaterdag 7 mei is het dan eindelijk zover.

Muziek uit de jaren zestig is tijdloos. Ook jongeren vinden het leuk

VIER ACTS Een zangeres en drie popbands zijn op dan te bewonderen op het podium bij De Rank aan de Soesterbergsestraat. Van Zal heeft, naast zijn eigen band, drie overige acts gestrikt. Eeke Tamminga opent met haar mooie stem de avond. De zangeres uit Soest wisselt gevoelige ballads af met echte klassiekers. Daarnaast vullen Sixties Generation en de vermaarde Murphy Jets uit De Bilt het podium. 

NOSTALGISCH ,,Goud van Oud is gegarandeerd nostalgisch”, vertelt Van Zal. ,,Oude tijden herleven en met elkaar het podium delen om het publiek een tijdreis te gunnen naar een periode dat alles nog kon, niets moest en wij ons tegen de heersende oudere generatie afzetten. Muziek uit de jaren zestig is tijdloos, ook jongeren vinden het leuk.”

TOEGANGSBEWIJS Het concert is bijna uitverkocht. De rockliefhebbers van het eerste uur koesteren al dik twee jaar hun toegangsbewijs. Voor echte rockers zijn er nog kaarten voor de muziekavond verkrijgbaar. Voor 15,00 euro kunnen ze een reis naar maken naar tijden, waarvan de muziek behouden is gebleven. Kaarten: info@vanzal.nl.

Het bericht Soester Jan van Zal laat sixties herleven in De Rank verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl