Wegen rond Nes a/d Amstel op vrijdagavond 20 mei dicht wegens wielerronde

[NES A/D AMSTEL] De supportersvereniging heeft opnieuw vergunning van de gemeente Amstelveen gekregen voor het houden van de wielerronde van Nes a/d Amstel. De 54ste editie van deze ronde vindt plaats op vrijdagavond 20 mei op het gebruikelijke wegparcours. Bij de vergunningverlening hebben de gemeente en de politie de eis gesteld dat in verband met de veiligheid het parcours volledig voor het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer moet worden afgesloten.

De start en finish van de wielerronde bevinden zich voor restaurant Cantina del Corazon aan de Amsteldijk Zuid in de dorpskern van Nes a/d Amstel. De renners rijden vanaf dit punt over de Amsteldijk naar de “Rode Paal” bij Uithoorn. De weg wordt vervolgd over de Hollandsedijk, de Oude Bovenkerkerweg, het fietspad langs de Bovenkerkerweg en vervolgens de Nesserlaan. Tenslotte komen de renners via de Amsteldijk weer richting finish.

[VERKEER VERBODEN] Dit parcours wordt  tussen 19.00 uur en ongeveer 21.00 uur geheel afgesloten voor het verkeer. Nes a/d Amstel en andere omwonenden van het parcours zijn gedurende deze periode niet per auto of fiets bereikbaar. Tevens kunnen de inwoners van Nes, andere omwonenden en bezoekers hun erf of parkeergelegenheid niet per auto of fiets verlaten omdat verkeer op het parcours door de politie is verboden. Het negeren van dit verbod kan volgens de supportersvereniging levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben, zeker als tegen de rijrichting van de renners wordt ingereden.

In verband met de wielerronde zal de pont bij de Nessersluis op 20 mei vanaf 18.45 uur niet meer varen. Fietsers die normaal gebruik maken van het fietspad langs de Bovenkerkerweg worden omgeleid.

Inwoners en toeschouwers van de wiellerronde worden verzocht om op 20 mei voor 19.00 uur in de dorpskern van Nes a/d Amstel aanwezig te zijn. Deelnemers en toeschouwers kunnen hun auto, motor, fiets of brommer parkeren bij de Urbanuskerk of bij de Wijnschuur.

Het bericht Wegen rond Nes a/d Amstel op vrijdagavond 20 mei dicht wegens wielerronde verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl