Rechtbank vonnist in zaak vergismoord Amsterdam-Osdorp

De rechtbank in Amsterdam doet vrijdag uitspraak in de strafzaak tegen de 27-jarige Dominique K., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord op Serdar Ay (33). Het slachtoffer werd op 20 oktober 2020 in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Osdorp doodgeschoten. Het Openbaar Ministerie houdt K. ook verantwoordelijk voor een gewapende overval op een telecomwinkel in Alphen aan den Rijn, twintig dagen na de moord, en heeft achttien jaar cel tegen hem geƫist.

In de bewuste nacht had Ay een auto geleend van een Amsterdamse crimineel om eten te halen. Deze man zou het eigenlijke doelwit zijn geweest. K. heeft volgens het OM een door hem aangeschaft en geactiveerd peilbaken onder de auto geplaatst. Op het apparaat is zijn DNA gevonden. K. heeft toegegeven dat hij het baken heeft gekocht en in werking heeft gesteld, maar hij ontkent dat hij het onder de auto heeft geplakt.

Ay zou met meerdere wapens zijn beschoten. Het OM hekelde de “gruwelijke onverschilligheid” waarmee de daders te werk zijn gegaan. Die “maakt deze moord extra wrang en beangstigend”, aldus de officieren van justitie. “Het lenen van een auto om eten te halen voor zijn vrienden, is Serdar Ay die avond fataal geworden.”

Bij de overval op de winkel in Alphen aan den Rijn bedreigden gemaskerde mannen medewerkers met een vuurwapen en werden onder meer 128 mobiele telefoons buitgemaakt. Meerdere politiemensen hebben K. als een van de daders herkend.

Het bericht Rechtbank vonnist in zaak vergismoord Amsterdam-Osdorp verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl