Plan voor seniorenwoningen Kemphaanstraat

[BAARN] Hoe moet de nieuwbouw op de Kemphaanstraat er uit gaan zien? Dat is de vraag die Eemland Wonen de omwonenden heeft gesteld. De seniorenwoninkjes worden afgebroken en er komen nieuwe huizen. De omwonenden wensen ‘geen hoge flat en veel groen’. 

De 24 seniorenwoningen aan de Kemphaanstraat worden volgend jaar afgebroken. De huisjes zijn verouderd en renoveren is niet rendabel. In 2017 kwamen er al plannen maar die zijn in de ijskast gezet. Nu gaat het project opnieuw van start. De sloop is gepland eind 2023. 

,,We zijn uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe plannen”, vertellen meneer en mevrouw Doeland. Zij wonen recht tegenover het terrein waar straks nieuw gebouwd gaat worden. ,,Natuurlijk ben ik gaan luisteren”, zegt de heer Doeland. ,,Als je iets te zeggen wil hebben moet je er wel vanaf het begin bij zijn.”

VERLOEDEREN Het echtpaar, dat al 66 jaar in de vogelenbuurt woont, heeft vrede met de afbraak van de oude huisjes. ,,Goed dat er iets nieuws komt want het begint echt te verloederen. We kregen van Eemland Wonen vier mogelijke plannen te zien. Ze verschilden niet veel; alleen de positie van de gebouwen was anders. Maar ik heb meteen duidelijk gezegd dat vijf verdiepingen echt te hoog is. Maximaal drie. Zoiets als het Parkgebouw verderop zouden we niet onaardig vinden.” 

Welke bevolkingsgroep er komt te wonen maakt het echtpaar niet uit. ,,Jonge gezinnen, senioren of starters. Het is een hele gemengde wijk dus iedereen is hier op zijn plek. Hoe dan ook moeten er veel parkeerplaatsen komen want tegenwoordig heeft iedereen één of twee auto’s.”

PLEK VOOR GROEN Eemland Wonen laat weten alle reacties van de buurtbewoners mee te nemen. De voorlichtster: ,,We hebben vier voorlopige schetsen getoond, nog niks concreets. Er komen woningen die geschikt zijn voor senioren en kleine huishoudens. Hoe hoger de gebouwen worden, hoe meer groen. Hoe lager, hoe minder plek voor groen. We kijken echt naar wat er nodig is in de wijk en doen dat samen met de omwonenden. Na de recente inspraakmiddag gaan we verder met het ontwikkelen.”

door Celia de Vree

Het bericht Plan voor seniorenwoningen Kemphaanstraat verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl