Herintreder Van Essen leidt Renswoude naar zege

Het piept en kraakt bij Renswoude, maar de ‘Kraaien’ sloegen tegen OVC’85 een belangrijke slag. Aan de hand van de 40-jarige Henk van Essen werden in de strijd om direct lijfsbehoud drie belangrijke punten gepakt: 3-1. ,,Een heerlijke overwinning, maar ik houd er toch een dubbel gevoel aan over.”

Is het nou armoede dat zaterdagtweedeklasser Renswoude deze weken bouwt op een 40-jarige herintreder of luxe dat zo’n ervaren aanvalsleider zijn cluppie helpt? Van Essen kon niet zoveel met die vraag. ,,Het enige wat deze weken telt is om Renswoude erin te houden.” Om die reden trok hij na de winterstop zijn kicksen weer aan. ,,Ik had het nooit gedaan als er in de winterstop niet drie spelers waren vertrokken, maar nu is de nood aan de man. Eerst was het de bedoeling dat ik als tweede assistent en pinchhitter zou fungeren, maar die rol is door blessures telkens wat groter geworden.”

Van Essen liet tegen OVC’85, getraind door Barnevelder Bastiaan Veldhuizen, zien dat hij als basisklant nog steeds van waarde kan zijn. Halverwege het eerste bedrijf etaleerde hij zijn klasse met een puntgaaf doelpunt. Op aangeven van Guido Heiwegen werd de bal strak naar de verre hoek gestuurd. De 1-0 was op basis van het spel een meer dan terechte tussenstand.

Irriteren

Na rust liet Van Essen ook zijn ervaring gelden. Hij coachte zijn medespelers, bakkeleide met de rechtsback van de Oosterbekers en hield het spel simpel. ,,Een beetje irriteren en ouwehoeren, dat hoort er nog steeds bij. Op die manier haal je een wedstrijd binnen.” Dat leek ook zo te gaan: Larsson van Dijk had geluk dat zijn schot in de touwen belandde en Van Essen werd na 82 minuten naar de kant gehaald. ,,Slijtage in mijn enkels. Langer houd ik het echt niet vol.”

Toch werd het nog heel spannend. OVC’85 kreeg bij het ingaan van de blessuretijd de 2-1 op het bord. Bovendien kreeg Heiwegen zijn tweede gele kaart en viel doelman Jacco van Ginkel uit met een blessure. Het waren allemaal tegenvallers, die Van Essen het dubbele gevoel bezorgden. ,,Tel daar ook nog eens bij op dat we Aslam (Benbouker, red.) voor rust al kwijtraakten. Het wordt er allemaal niet makkelijker op”, aldus Van Essen. Wel werd tegen OVC’85 de winst diep in blessuretijd alsnog veiliggesteld. Arjan Verhey counterde na een handsbal naar de verlossende 3-1.

[Doelpuntenmakers Renswoude: 1-0 Henk van Essen, 2-0 Larsson van Dijk, 3-1 Arjan Verheij.]

Het bericht Herintreder Van Essen leidt Renswoude naar zege verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl