Michelle Mallinger zingt het Lof in de Hemelvaartkerk

[HEEMSTEDE] Tijdens het 95-jarig bestaan van de parochie is er nog een tweede jubileum, dat van de viering van het lof. Destijds ingesteld door de toenmalige pastoor Matthieu Wagenmaker. Het contact met de organist Erik Jan Erades was het startschot voor een prachtige traditie. De kerk aan het Valkenburgerplein gaat dat in de Maria-meimaand vieren. Alle vijf zondagen is er een extra feestelijk lof.

Erik Jan Erades wordt als de vaste lof-organist/cantor dan steeds door een sopraan bijgestaan. Afgelopen zondag was dat de Kroatische soliste Elena Roce. Komende zondag – 15 mei, de vijfde zondag van Pasen – is het de bekende sopraan Michelle Mallinger. Zij zingt onder meer een lied van Hendrik Andriessen. Tijdens het lof wordt het Allerheiligst Sacrament uitgesteld, de kerk is sfeervol verlicht en er heerst een meditatieve stemming. Er prachtige muziek maar ook stilte voor inkeer. Aanvangsttijd: 18.45 uur. Het lof duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is gratis; wel is er na afloop een deurcollecte.

PROGRAMMA Ave Maria – Jan Nieland (1903-1963); Pange lingua (GvL 838); Psalm 145 ? (GvL blz. 238); Maria, schone vrouwe – Hendrik Andriessen (1892-1981); Magnificat; Regina Coeli – Herman Strategier (1912-1988); Tantum ergo (GvL 838); Slotlied: Ik groet u vol genade (GvL 471); Postludium: Ave Maris Stella – Albert de Klerk (1917-1998)

Het bericht Michelle Mallinger zingt het Lof in de Hemelvaartkerk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl