lustrumeditie SamSam voor de gehandicaptenzorg

[HAARLEM] Op donderdagmiddag 12 mei vindt de vijfde editie van SamSam (Samen doen, samen delen) plaats. SamSam is een evenement voor medewerkers in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Een mooie datum, want op 12 mei viert Nederland de ‘Dag van de Verpleging’. Voor deze lustrumeditie is een feestelijke locatie gekozen: het Kennemer Theater in Beverwijk.

De Hartekamp Groep, Ons Tweede Thuis, Philadelphia, SEIN, Stichting SIG, LFB, De Waerden, De Baan, samen Voor Betere Zorg en Dijk & Van Emmerik hebben een middag vol workshops en inspiratie samengesteld. De feestelijke middag is gratis toegankelijk voor medewerkers van de deelnemende organisaties en draait om ontmoetingen en plezier. Het evenement duurt van 12.30 tot 17.00 uur. 

THEMA SamSam 2022 staat in het teken van Vitaliteit in verbinding. De deelnemende organisaties willen de verbinding tussen medewerkers in belastende tijden een boost geven. De zorgmedewerkers staan nog steeds onder hoge druk op de werkvloer en het blijft moeilijk balanceren. Deze middag kunnen de medewerkers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en tijd vrij maken voor ontspanning en vitaliteit, zowel fysiek als mentaal.

WORKSHOPRONDES De medewerkers kunnen deelnemen aan twee workshoprondes. Zo krijgen ze handige tips en tricks op het gebied van vitaliteit, kunnen ze mindfull wandelen ervaren, leren ze een escaperoom te bouwen voor mensen met een beperking en worden ze meegenomen in hoe je muziek of beweging kunt inzetten in de dagelijkse begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap.

FOYER VOL ONTSPANNING Daarnaast staat de foyer vol activiteiten die de vitaliteit versterken. Hierbij kun je denken aan: het zelf in beweging komen voor een smoothie, een massagestoel, het fietslabyrint, een uitdagende challenge of je kunt een coachingsgesprek aangaan met een vitaliteitscoach.

Het Kennemer Theater is te vinden aan Kerkplein 1 in Beverwijk.

Het bericht lustrumeditie SamSam voor de gehandicaptenzorg verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl