Dumoulin kan goed klassement in Giro vergeten na fors tijdverlies

Tom Dumoulin heeft al in de eerste bergetappe van de Ronde van Italië moeten ervaren dat zijn rol als klassementsrenner is uitgespeeld. De kopman van Jumbo-Visma, in 2017 winnaar van de Giro, verloor op de flanken van de Etna meer dan 6 minuten op zijn concurrenten. Hij passeerde op 9.10 minuten van ritwinnaar Lennard Kämna, vooruit met de nieuwe leider Juan Pedro López, de finish.

“Ik heb er hard voor gewerkt, maar het kwam er niet uit”, was Dumoulins conclusie voor de camera van Eurosport. De 31-jarige Limburger had al sinds het najaar van 2020 geen grote ronde meer gereden en nam vorig jaar een pauze wegens motivatieproblemen. Wel pakte hij in Tokio afgelopen zomer olympisch zilver op de tijdrit. Door de nodige tegenslag in het voorjaar ontstond er twijfel over zijn vorm. In het openingsweekeinde in Hongarije maakte Dumoulin nog een goede indruk met de derde plaats in de individuele tijdrit in Boedapest.

Maar bergop bleek Dumoulin, net als eerder in de UAE Tour, niet te kunnen volgen. “Het lichaam reageert niet zoals ik wil”, sprak hij teleurgesteld. “De benen liepen vol, ik heb niet de ‘power’ van een paar jaar terug. Waar het aan ligt? Ik kan het nu niet zeggen.”

Extra probleem voor Jumbo-Visma was het tijdverlies van de andere twee kopmannen. De Noor Tobias Foss en Sam Oomen gaven ook meer dan twee minuten toe op de andere klassementsrenners.

Het bericht Dumoulin kan goed klassement in Giro vergeten na fors tijdverlies verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl