Brouwer, Hazeleger en Van Galen genomineerd voor Cultuurvrijwilliger van het Jaar

[VEENENDAAL] Monica Brouwer, Berna Hazeleger en Diane van Galen zijn genomineerd voor de titel Cultuurvrijwilliger van het Jaar 2021. Dat heeft het organiserende Kunstplatform Veenendaal bekend gemaakt.

Dat er in Veenendaal stevig kan worden ingezet op culturele activiteiten, is voor een belangrijk deel te danken aan de talloze werkers achter de schermen. De vrijwilligers zogezegd die met enthousiasme, vindingrijkheid en goede ideeën uitingen van kunst en cultuur vorm en inhoud weten te geven. Als onderdeel van het programma van het komende Cultuurfeest is er binnenkort extra aandacht voor onder meer deze categorie liefhebbers.

Tijdens het Cultuurfeest wordt de Cultuurprijs 2020/2021 uitgereikt en wordt bekend gemaakt welke Veenendaler de titel Cultuurvrijwilliger van het Jaar krijgt toegekend. De prijzen worden elke twee jaar uitgereikt. Verbindend onderdeel van het programma is een verhalend spektakelstuk, samengesteld en geproduceerd door Marthie Overeem, opgevoerd door een bonte groep deelnemers die met elkaar laten zien wat Veenendaal cultureel op de been kan brengen. Het Cultuurfeest wordt aangestuurd door Kunstplatform Veenendaal en wordt steevast opgevoerd in Theater Lampegiet. Via www.lampegiet.nl zijn gratis kaarten te bestellen door iedereen die erbij wil zijn op woensdagavond 1 juni. 

CRITERIUM Voor de onderscheiding Cultuurvrijwilliger van het Jaar zijn drie personen genomineerd. De voordrachten zijn gebaseerd op inzendingen van Veenendalers die op een oproep daartoe hebben gereageerd. Een belangrijk criterium om voor de titel in aanmerking te komen is de inzet die is gedemonstreerd om cultureel Veenendaal extra glans te geven. De jury verlangt van de genomineerde bovendien dat die persoon zich op een uitzonderlijke manier verdienstelijk heeft gemaakt. Op grond van onder meer de motiveringen die zijn aangedragen, is de jury tot drie kandidaten voor de titel gekomen. 

Monica Brouwer komt volgens de indieners van de nominatie voor de titel in aanmerking vanwege haar inzet voor het Kunstfestival, voor de manier waarop ze vele culturele projecten weet uit te dragen en voor de toewijding die ze heeft laten zien omtrent de ontwikkeling van het Gilbertjaar.

Berna Hazeleger is voorgedragen vanwege haar initiatieven rond de Veenendaalse G-Band. Ze is oprichter en voorzitter van de G-Band, een band voor mensen met een verstandelijke beperking. Hazeleger heeft gezorgd voor zowel een eigen ruimte als voor alle instrumenten. De G-Band treedt onder meer op bij publieke evenementen. Berna Hazeleger heeft er aan bijgedragen dat de muziekcultuur onderdeel is geworden van het leven van mensen met een verstandelijke beperking.  

Diane van Galen is er in geslaagd om met het initiatief van Theater bij de Buren mensen in Veenendaal met elkaar te verbinden. Gastvrije Veenendalers stellen een middag de huiskamer beschikbaar om stadsgenoten daarmee een tijdelijk podium te bieden en bezoekers een cultureel uitje te laten beleven. Van Galen verricht bovendien hand en spandiensten ter ondersteuning van culturele evenementen van anderen en andere organisaties. 

Het Cultuurfeest is op woensdagavond 1 juni om 20.00 uur in Theater Lampegiet. In de aanloop speelt de Veenendaalse band De Schaduws. Tijdens de nazit speelt The Ridge, ook uit Veenendaal.

Het bericht Brouwer, Hazeleger en Van Galen genomineerd voor Cultuurvrijwilliger van het Jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl