Teleurstelling na twee verloren finales MeerSquash

[HOOFDDORP] ”De teleurstelling is uiteraard groot, maar gisteravond zat er helaas simpelweg niet meer in’. Tommy Berden van MeerSquash moet et verlies van twee finales een dag eerder nog even goed verwerken. Zowel de mannen als de vrouwen verloren hun finale om het landelijk kampioenschap. 

De Hoofddorpse mannen gingen in de finale van de Play-Off van de SBN Eredivisie in eigen huis met 4-9 onderuit tegen Grant Thornton Victoria Rotterdam, terwijl de squashvrouwen in Eindhoven hun meerdere moesten erkennen in GC Biotech Squash Time: 2-12.

Op het Arnolduspark zat een landstitel in de herencompetitie er dinsdagavond niet in voor ‘MeerSquash. Daarvoor bleken de gasten uit Rotterdam vooral in de breedte te sterk. Bart Ravelli verloor in de openingspartij met 7-11, 11-4, 7-11, 5-11 van Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, waarna kopman Paul Coll, de nummer één van de wereld, de stand gelijktrok met een straight games zege op de Spanjaard Borja Golan (PSA-41): 11-5, 11-9, 11-4. In het slotduel was Dylan Bennett vervolgens niet opgewassen tegen de sterke Fransman Sebastien Bonmalais (PSA-37): 5-11, 2-11, 6-11.

Bij de dames kreeg ‘MeerSquash voorafgaand aan de wedstrijd al te maken met een flinke domper door de afmelding van kopvrouw Nele Gilis, de mondiale nummer elf, met een heupblessure. Haar vervangster, de 13-jarige Renske Huntelaar, liet in de eerste partij van de avond zien dat het met de toekomst van ‘MeerSquash echter wel goed zit. De Hoofddorpse verloor weliswaar nipt van Naomi Nohar, maar maakte het haar hoger aangeslagen landgenote flink lastig: 15-13, 3-11, 13-11, 8-11, 11-13. Gabi Fritsche en Elfi Markus waren vervolgens zoals verwacht niet in staat om te stunten tegen respectievelijk wereldtopper Tesni Evans uit Wales (5-11, 2-11, 2-11) en nationaal kampioene Milou van der Heijden (7-11, 4-11, 5-11).

Door de nederlagen blijft ‘MeerSquash steken op vijf kampioenschappen, vier bij de dames (waarvan de laatste in 2014) en één bij de heren (in 1997).

Het bericht Teleurstelling na twee verloren finales MeerSquash verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl