Inzendingen voor project ‘Haarlem en ik’ te zien op Facebook

[HAARLEM] Het project project ‘Haarlem en ik’ is na twee jaar geheel afgerond. Alle inzendingen voor het project zijn sinds kort op een Facebookpagina te zien en in Museum Haarlem staat een kast waar alle werkjes tentoongesteld worden. 

Artvark bedacht ‘Haarlem en ik’ als cadeau van alle inwoners aan de jarige stad. Iedereen die mee wilde doen kon een leeg zigzag-boekje krijgen en dit vullen met zijn eigen verhaal. Het resultaat is een groot Liber Amicorum dat een plek heeft gekregen in Museum Haarlem. Het project ging officieel van start in april 2020.

Op 23 november 2020, de verjaardag van de stad, werd het project officieel afgesloten door het verzamelde werk in klein comité aan burgemeester Wienen aan te bieden. “Dat was echter pas het begin van het einde”, aldus Willemijn Faber, een van de organisatoren. “De bibliotheek groeide nog een paar maanden door. Daarna volgde in juni 2021 een grote expositie met alle inzendingen op zes locaties door de stad. Dit vormde de afsluiting voor de deelnemers, maar ook toen was al het werk nog lang niet gedaan”.

Volgens Faber moest er onder andere nog een kast gebouwd worden waarin de honderden ingezonden leporello’s een plaats zouden krijgen en ook de verwerking van alle inzendingen moest nog afgerond worden. “Alle inzendingen moesten bijvoorbeeld nog gefotografeerd en gearchiveerd worden”, legt Faber uit. “Ook hadden we beloofd dat er iedere dag een boekje op Facebook gepubliceerd zou worden en er moest een digitale presentatie gemaakt worden”. 

Inmiddels is dat alles gebeurd en zijn de laatste boekjes in de afgelopen weken op de speciale Facebookpagina van ‘Haarlem en ik’ geplaatst. “Daarmee heeft elk boekje de aandacht gekregen die het verdient en is dit Liber Amicorum voor de stad nu definitief klaar”, zo zegt Faber. “Wij hebben er erg veel plezier aan beleefd. En afgaande op de honderden bijdragen en de vele mailtjes en reacties op Facebook heeft de stad er net zo van genoten. Haarlem mag met recht een zeer creatieve stad genoemd worden!”

Museum Haarlem heeft een permanente opstelling gemaakt voor de leporello’s, waarin elke twee weken nieuwe boekjes open gezet worden. Een digitale presentatie op het scherm geeft bezoekers een inkijkje in de boekjes die op dat moment niet uitgestald staan.

Het bericht Inzendingen voor project ‘Haarlem en ik’ te zien op Facebook verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl