Jongeren werken voor SDG House Landgoed Zonheuvel

[DOORN] Op het eerste SDG-wandelpad van Nederland, op het Landgoed Zonheuvel in Doorn, informeren tekstborden wandelaars over zeventien doelstellingen. Het geeft hen stof tot nadenken. Deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG staat voor ‘Sustainable Development Goals’) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.

De SDG zijn de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, met 169 onderliggende targets om deze doelen te bereiken. De individuele lidstaten moeten zelf zorgen voor vertaling in nationaal beleid.

TEKENEN Jehuda de Jong, Doornse kunstenaar en kunstdocent, zet zich in om de SDG’s onder de aandacht te brengen. Binnen kunstlessen op het Cals College Nieuwegein onderzoeken 5VWO-leerlingen kunstenaars die werken vanuit deze goals. 

Dertig van hen hebben tekenen als eindexamenvak. Hoe mooi als zij zelf aan de slag zouden kunnen met deze goals, op een locatie als het SDG-pad!

ENTHOUSIASME Wim Oolbekkink, directeur SDG-House Utrechtse Heuvelrug, heeft het plan van Jehuda de Jong enthousiast omarmd: deze leerlingen van het Cals College Nieuwegein waren voor de eerste keer deze week in Doorn en gaan zich op Landgoed Zonheuvel oriënteren. Zij laten zich inspireren door de plek, gaan schetsen en fotograferen, voorhanden materiaal bekijken en de hen toegewezen goals bestuderen.

De lessen daarop zullen zij beelden maken om die vervolgens eind juni te installeren langs het SDG-wandelpad. De werken zullen met de bestaande tekstborden op het SDG-wandelpad enige tijd te bewonderen zijn voor het publiek. 

Het bericht Jongeren werken voor SDG House Landgoed Zonheuvel verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl