Meer dan 100 bezoekers Gezondheidsbeurs 55+

[SCHERPENZEEL] Met meer dan 100 deelnemers was de Gezondheidsbeurs 55+ donderdag in De Breehoek volgens de organisatoren ‘een zeer succesvol evenement’. 

De deelnemers konden een aantal testen ondergaan om te ontdekken hoe het met hun fitheid is gesteld en over de uitslag in gesprek gaan met een professional. De sfeer op de beurs was, volgens de gemeente, die het evenement in het kader van ‘Heel Scherpenzeel in beweging’ organiseerde, ‘heel gezellig’. ,,Er werd gelachen en er werden goede gesprekken gevoerd, ook in de stands van allerlei aanwezige organisaties op het gebied van gezond ouder worden.’’

AFTRAP Wethouder Gerard van Deelen liet zich op de Gezondheidsbeurs ook nog even van zijn sportiefste kant zien. Hij kwam er de officiële aftrap doen voor een voorjaar en zomer, waarin er voor alle Scherpenzelers tal van sportieve en leuke activiteiten te beleven zijn rond de Spaanse Wielerronde, de Vuelta, die op zaterdag 20 augustus Scherpenzeel aandoet. 

Dat Scherpenzeel daarbij goed voor de dag wil komen, werd onderstreept door onder meer een nieuwe ‘eyecatcher’ op het terrein bij de Verlengde Hopeseweg en De Dreef. De creatieve vaardigheden van de leden van Platteland Anders hebben daar een imposant kunstwerk in de vorm van een megafiets opgeleverd. Alles klopte aan het ontwerp, dat zelfs beschikt over een fietsbel, zoals de wethouder via de paal mocht demonstreren. 

TAARTJES De bijeenkomst werd feestelijk opgeluisterd door bakker Bas Ritmeester, die er een voorproefje kwam geven van de speciale Vuelta-taartjes die vanaf zaterdag in zijn winkel verkrijgbaar zullen zijn. Het nieuwe product uit de bakkerij bestaat uit koekdeeg met daarbovenop een bavarois van sinaasappel en Spaanse likeur en een toefje slagroom. Op het alternatief voor een petit-four, dat volgens de bakker in de weekenden ook als zes tot acht persoons taartje in de winkel verkocht zal worden, is het voor Scherpenzeel aangepaste officiële logo van La Vuelta te zien.

Via de website Heerlijk Scherpenzeel wordt het publiek in de komende tijd op de hoogte gehouden van alle activiteiten die vooruitlopend op de komst van de Spaanse Wielerronde worden georganiseerd. 

Het bericht Meer dan 100 bezoekers Gezondheidsbeurs 55+ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl