Deelnemers ‘Lopen voor Wensen’ doorkruisen Bennekom

Op zaterdag 21 mei lopen de deelnemers aan ‘Lopen voor Wensen’ van Elburg naar Opheusden. Beide plaatsen zijn niet toevallig gekozen, want beiden dienen als uitvalsbasis voor de Veluwse Wens Ambulance. Met de wandeltocht van circa 72 kilometer hopen de deelnemers geld in te zamelen voor het uitvoeren van de laatste wensen van terminaal zieke wensvragers. 

Helma van den Berg, bestuurslid van de Veluwse Wens Ambulance, zal proberen de volle 72 kilometer uit te lopen. Zij wordt op haar tocht bijgestaan door nog zo’n 20 lopers.
“Door de coronacrisis hebben we helaas minder activiteiten en promotiemogelijkheden gehad om geld in te zamelen ten behoeve van het uitvoeren van wensritten”, legt Van den Berg uit. “`We willen dus wat extra activiteiten starten en hebben de stoute wandelschoenen aangetrokken. Dat heeft geleid tot deze sponsorloop van onze hoofdvestiging in Elburg naar onze dependance in Opheusden.”

25 wensen

De Veluwse Wens Ambulance laat wensen in vervulling gaan van ernstig zieke mensen die woonachtig zijn in Gelderland, Utrecht, Flevoland en de omgeving van Zwolle. “Deze wensen zijn zeer divers van aard. Het varieert van het bijwonen van een kerkdienst tot het bekijken van tulpen op de Keukenhof, en van het bijwonen van een concert tot het bijwonen van een familiedag. De wensen voeren we kosteloos uit voor de wensvragers. Ondanks dat we voor 100% met professionele vrijwilligers werken, zijn er hoge kosten verbonden aan het vervullen van wensen. Denk hierbij aan aanschaf en onderhoud van al ons rijdend materiaal. Een wensrit kost ons gemiddeld zo’n 400 euro. Met deze wandeltocht hopen we geld in te zamelen voor zo’n 25 wensritten”, legt Helma van den Berg uit. “De Veluwse Wens Ambulance heeft de ANBI-status, dus iedere geschonken euro komt ook werkelijk ten goede aan het uitvoeren van wensen.”

Route

De wandelaars vertrekken op 21 mei om 02.00 uur vanuit de vestiging in Elburg. Na Doornspijk en Nunspeet volgt een eerste pauze in Vierhouten. Via Elspeet gaat de groep door naar Uddel, waar de tweede stop is. Vervolgens loopt de groep dwars over het Kootwijkerzand naar Harskamp voor de derde stop. Via Otterlo loopt de route naar Ede waar de laatste tussenstop is. Door Bennekom en Wageningen zetten de lopers koers naar Opheusden, waar hen rond 18.00 uur een warm onthaal wacht.
Tijdens de route worden de lopers geleid door ervaren EHBO-ers, blarenprikkers en een masseuse. De groep wordt gevold door een Can-Am, die het Rode Kruis voor deze gelegenheid ter beschikking heeft gesteld, en één van de drie wensambulances. Wilt u de lopers en daarmee de Veluwse Wens Ambulance steunen? Moedig ze aan langs de route, maar ook uw donatie is zeer welkom op NL05 RABO 0184 5764 15 t.n.v. Veluwse Wens Ambulance, graag onder vermelding van ‘Lopen voor Wensen’.

Het bericht Deelnemers ‘Lopen voor Wensen’ doorkruisen Bennekom verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl