Archeologisch depot Haarlem dag open voor publiek

[HAARLEM] Hoe leuk is het om eens binnen te kijken op een plek waar je normaal niet kunt komen? Zondag 19 juni worden voor een keer de deuren van het archeologisch depot van de gemeente Haarlem open gezet. Die dag houden de archeologen van Team Erfgoed van de gemeente Haarlem samen met de Archeologische Werkgroep Haarlem (AWH) van 12.00 tot 16.00 uur een open dag in het depot. 

In het depot is de archeologische collectie van de stad opgeslagen. Zoals heel veel aardewerkscherven maar ook kookpotten, tegels, glaswerk, metalen voorwerpen en botmateriaal. Allemaal bij archeologische onderzoeken in Haarlem tevoorschijn gekomen. Het depot bevindt zich aan de Korte Verspronkweg 7-9 en is normaal gesproken gesloten voor publiek, maar voor een keer wordt het nu opengesteld.

Er is tussen 12.00 en 16.00 uur een divers programma met rondleidingen door het depot en er zijn korte lezingen over Huis ter Kleef en Nassaulaan. Iedereen kan zien hoe de restauratie van voorwerpen van glas, aardewerk en metaal in z’n werk gaat. Er is een schervenquiz om meer te weten komen over middeleeuws aardewerk en wie wil kan zelf aan de slag en materiaal uit de gracht of beerput uitpluizen. Voor kinderen zijn er knutselactiviteiten zoals het versieren van een tegeltje of miniaturen uit klei namaken. Wie zelf iets gevonden heeft, kan dat meenemen voor het vondstenspreekuur. 

Meer informatie is te vinden op www.archeologischmuseumhaarlem.nl/archeologiedag Voor meer informatie over de Nationale Archeologie Dagen: www.archeologiedagen.nl

Het bericht Archeologisch depot Haarlem dag open voor publiek verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl