Jacco Meurs verlaat Achterveld

[ACHTERVELD] sv Achterveld moet per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Jacco Meurs keert na de zomer terug bij Bennekom, de club waarvoor hij vrijwel zijn hele leven voetbalde. ,,Dit kon ik niet laten lopen.”

Peter Pos

Een week geleden kreeg Meurs ineens een ‘lokaal’ telefoontje. De vraag was of de trainer wat voelde voor een terugkeer bij zijn ‘cluppie’. ,,Ik was compleet verrast’’, vertelt de 39-jarige Bennekommer. ,,Ik wist helemaal niet dat de huidige assistent-trainer ging stoppen en ze een opvolger zochten.”
Ook al speelde Meurs jarenlang in het eerste van Bennekom en is het zijn droom om daar ooit hoofdtrainer te worden, hij hield in eerste instantie de boot af. ,,Het is heel leuk dat ze aan me dachten, maar ik had mijn woord al aan Achterveld gegeven en voordat ik in gesprek zou gaan wilde ik eerst weten hoe bestuur en spelers erin stonden.”
,,Wij wilden Jacco deze kans niet misgunnen’’, maakte Achterveld-voorzitter Sander Tolboom meteen duidelijk. ,,Jacco is altijd duidelijk geweest over zijn ambities. Daarom hebben we meteen gezegd dat hij voor deze kans moest gaan. Hoe jammer we het ook vinden, want we waren heel blij dat Jacco weer voor een jaar bij had getekend.”
Dat vierde jaar komt er dus niet, want Meurs kwam er uit met Bennekom. ,,Ik word assistent-trainer bij de A-selectie en word de eindverantwoordelijke voor Jong Bennekom. Dat is een team dat zo nu en dan ’s avonds speelt en samengesteld wordt uit spelers die in de JO17, JO19 en het tweede team spelen.”
,,Wat ook meespeelt voor me om terug te keren bij Bennekom is dat ik nu kan proberen om mijn diploma UEFA A te halen. Komend seizoen gaat dat nog niet lukken, maar misschien het jaar erna wel. Dat papiertje heb je nodig als je trainer wil worden in de eerste klasse of hoger.”
Was Bennekom niet gekomen, dan was Meurs met plezier aan zijn vierde seizoen bij Achterveld begonnen. ,,Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en ben blij met de kans die ik kreeg om hier voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Het was ook leerzaam. Zelf voetbalde ik altijd op een hoger niveau. Ik heb geleerd om mijn verwachtingspatroon soms wat bij te stellen.”
,,Bij Achterveld staat een betrouwbare groep, maar de jongens zijn soms wel te lief naar elkaar. Dat was ik niet gewend. Maar ik snap het wel, want er zijn heel veel onderlinge verbanden. De jongens zijn of vrienden, zwager of familie van elkaar. Bij Bennekom had je nooit zo’n situatie.”
,,Na twee coronajaren ben ik blij dat we het afgelopen seizoen helemaal uitgespeeld hebben’’, zegt Meurs tot besluit. ,,De komende weken trainen we nog op donderdag. Die verzorg ik nog gewoon. Ook zal ik nog aanwezig zijn tijdens het jubileumweekeinde en de feestavond die er nog komt. Ik wil het op een nette manier afsluiten.”
Achterveld zit ondertussen ook niet stil. ,,We hebben al een gesprek gehad met een mogelijke opvolger’’, zegt Tolboom. ,,Misschien komen we er heel snel met elkaar uit. We willen in ieder geval weer een jonge trainer in de lijn Ferry Marks en Jacco Meurs. Dat is ons heel goed bevallen.”

Het bericht Jacco Meurs verlaat Achterveld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl