Prachtige uitvoering van de Hohe Messe door jarig COV Gorkum

[GORINCHEM] De uitvoering van de Hohe Messe in de Grote Kerk door COV Gorkum werd afgesloten met een uitbundige staande ovatie. Daarmee liet het publiek overduidelijk merken dat ze had genoten van het meesterwerk van Johann Sebastiaan Bach, dat de jarige vereniging koos om haar eeuwfeest te vieren. 

Voorzitter Addie Verspuij sprak in haar welkomstwoord al over het meest geniale en meest complexe werk van Bach, dat hij schreef aan het einde van zijn leven. Met vijf, zes, soms zelfs achtstemmige koorzang schreef hij muziek voor de ‘eeuwigheid’. ,,We zijn zo blij dat het weer mag, aanvankelijk zouden we de Hohe Messe in januari zingen, maar dat moest worden uitgesteld vanwege corona. Koor en orkest gaan vanavond helemaal los”, zo voorspelde ze bij aanvang het concert dat werd opgedragen aan Geert Huisman, die maar liefst 25 jaar voorzitter was van de Christelijke Oratorium Vereniging Gorkum. 

RECEPTIE Met de opmerking dat het koor en orkest helemaal ‘los’ zouden gaan had ze niets te veel gezegd. Vooral het laatste deel van de Hohe Messe was prachtig.  Ontroerend was het Agnus Dei van tenor Falco van Loon. Maar ook de vioolmuziek in het Laudamus van het barokorkest Florilegium Musicum klonk bijna hemels. Naast tenor Van Loon zongen de solisten Lauren Amishaw, Mirjam Schreur en Berend Eijkhout. De algehele leiding was in handen van dirigent Toon de Graaf. De kerk was goed bezet tijdens de uitvoering, in de pauze konden de aanwezigen nog een blik werpen op de expositie over de honderdjarige vereniging. Dinsdagavond14 juni houden ze een receptie in de Grote Kerk, dan wordt ook de jubileumuitgave van de glossy Opus gepresenteerd, het eerste exemplaar is voor burgemeester Reinie Melissant. 

Het bericht Prachtige uitvoering van de Hohe Messe door jarig COV Gorkum verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl