Van Gent Finaleweken: Teleurstelling maakt al snel plaats voor trots bij DVO

[BENNEKOM] DVO is er zaterdag in Driebergen niet in geslaagd om landskampioen korfbal op het veld te worden. Maar wat waren de Bennekommers dichtbij. In een bloedstollend duel was PKC na verlenging net de gelukkigste: 23-24.

door Wim van Kessel

DVO stond voor het in eerst in haar 76-jarige historie in een finale tegen veelvuldig landskampioen PKC. De ploeg uit Papendrecht was favoriet. DVO toonde zich meer dan gelijkwaardig. En had achteraf gezien zeker haar kansen te winnen. Met nog minder dan drie minuten op de klok bracht Koen van Roekel DVO op voorsprong: 19-18. De aanvoerder van DVO miste daarna nog een enorme kans. Bij 19-19 had DVO de laatste aanval. De poging van Robbe de Wit ging er niet in.

,,Het was de fase dat wij de bovenliggende partij waren’’, keek Richard van Vloten terug. ,,PKC speelde toen even alles of niets. Dat is makkelijker dan de wedstrijd definitief te beslissen. Het geluk ontbrak even aan onze kant.’’ 

In de noodzakelijke verlenging, werd de eerste van de twee met een 22-21 voorsprong afgesloten. DVO kwam nog door Chris van Haren op 23-22. De geroutineerde opponent wist het om te draaien naar 23-24.De laatste bal van de uitblinkende Gertjan Meerkerk stuiterde uit de korf. 

ZUUR De teleurstelling aan Bennekomse kant was enorm. ,,Heel zuur’’, luidde de eerste reactie van Roos Scherrenburg. ,,Erger dan zo kun je niet verliezen. Achteraf hadden wij het in de laatste minuut kunnen beslissen. Maar daar koop je niets meer voor. En in de verlenging hebben zij het uiteindelijk goed uitgespeeld.’’

De verschillen waren op het complex van Dalto minimaal. PKC nam bij 4-6 en 7-9 twee punten voorsprong, maar DVO wist het gat steeds te dichten. Bij rust stonden de Papendrechters op een 11-12 voorsprong. Na de rust leek PKC met 11-14 een gaatje te slaan. Een time-out en het inbrengen van Robbe Wit zette DVO weer op het goede spoor. De Bennekommers waren met 18-16 even heel dicht bij de titel. Net zoals dat in de verlenging met een 23-22 voorsprong.

Uiteindelijk was het ‘we are the champions’ toch voor PKC. ,,Het geluk viel de kant van PKC op’’, vond Annelie de Korte. ,,Wij hebben echt goed gespeeld.’’ ,,Als team hebben wij gestreden. Met de steun van onze supporters, die ver in de meerderheid waren, hebben wij volle bak gespeeld. De beloning is er helaas niet’’, constateerde Roos Scherrenburg. 

[VERDIEND] ,,Het kon echt twee kanten op. Voor mijn gevoel hadden wij wel verdiend te winnen. Maar ik ben eerlijk gezegd niet helemaal objectief’’, kon Richard van Vloten al weer lachen.

,,Al met al is het wel een topseizoen geweest’’, vatte Annelie de Korte samen. ,,De halve finale in de zaal en de finale op het veld. DVO is nog nooit zover gekomen. Daar kunnen wij zeker trots op zijn.’’ ,,Bij mij zal dat denk ik vanavond of morgen nog wel komen/ Misschien als ik een paar biertjes op heb’’, merkte Roos Scherrenburg op. Die ook (voorlopig) haar laatste wedstrijd speelde. ,,Ik ga nu even een jaartje rustig aan doen, hoewel zo’n wedstrijd als van vanavond mij wel aan het twijfelen brengt. Misschien mis ik het wel heel erg.’’ 

,,Wij hebben een fantastische geleverd. Niet alleen vandaag, maar het hele seizoen’’, vatte Richard van Vloten samen. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ook heel trots. Wij hebben ons geschaard bij de beste ploegen van Nederland. Hadden niet verwacht nu al voor de titel te spelen. Complimenten naar de club en het team. Nu lekker naar de kantine. En na een biertje of vijf zal het wel goed komen met de stemming’’, sluit Richard van Vloten af.

.

* Later volgt een videosamenvatting.

Het bericht Van Gent Finaleweken: Teleurstelling maakt al snel plaats voor trots bij DVO verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl