Soesterbergse POS-voorman: Deuk in vertrouwen in gezagsdragers

[SOESTERBERG] ,,Het besluit van de Raad van State om alle bezwaren aan de kant te schuiven tegen woningbouw op de Oude Tempel is een nederlaag voor een historisch landgoed, voor een oud bos en zijn ecologische waarden én voor het vertrouwen van gewone mensen in gezagdragers. Of zij nu hun zetel houden in het gemeentehuis van Soest of bij de Raad van State aan de Kneuterdijk in het centrum van Den Haag.” 

Door Jan van Steendelaar

Zo reageert Gerben Stormbroek, fractievoorzitter van de Partij Ons Soesterberg (POS) in de gemeenteraad, de partij die ontstond uit de actiegroep tegen de bouwplannen in het gebied Oude Tempel. Zijns inziens speelt de Raad van State een voor veel mensen bedenkelijke rol in de strijd om de ruimte in Nederland. Enerzijds moet de overheid vanwege de natuur, de stikstofproblematiek aanpakken van de Raad van State. Anderzijds ligt er een uitspraak van dit orgaan om alle bezwaren tegen de verwoesting van een oud bosgebied (lees: natuur) aan de kant te schuiven. ,,Daar gaat het laatste groen in Soesterberg.” 

Onwil is het enige woord ervoor waarom de Oude Tempel niet gespaard kan worden

AZC POS heeft eerder al gepleit voor woningen op Kamp van Zeist om de Oude Tempel te sparen. ,,Dat kon allemaal niet vanwege afspraken binnen het overkoepelende plan Hart van de Heuvelrug. Plots was daar het asielzoekerscentrum (AZC) en nota bene een dag voor de zitting bij de Raad van State is, om die reden, afronding van Hart van de Heuvelrug met jaren uitgesteld. Onwil is het enige woord ervoor waarom de Oude Tempel niet gespaard kon worden”, zegt Stormbroek.. 

UITWEG Zijn conclusie: Soesterberg wordt straks geconfronteerd met woningbouw op de Oude Tempel én op Kamp van Zeist. ,,Het AZC gaat straks natuurlijk geruisloos over in permanente bebouwing. Het zou van grote politieke moed getuigen als het nieuwe college van Soest toch een uitweg zoekt die de Oude Tempel spaart. Dan bouw je aan de toekomst en kun je écht samen aan de slag.” 

Het bericht Soesterbergse POS-voorman: Deuk in vertrouwen in gezagsdragers verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl