Vragen door inwoner aan het college: ‘Wanstaltig bouwwerk naast Vischpoort’

[HARDERWIJK] Marinus Zwart ergert zich tijdens zijn fietstochtjes aan het in aanbouw zijnde restaurant naast de Vischpoort op de Boulevard.

In die mate dat hij nu daarover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Hij woont sinds drie jaar in het Waterfront. ,,Het staat mij nog goed bij hoe we over uiterlijk en over centimeters moesten onderhandelen om een bouwvergunning te krijgen.” Dat maakt dat hij zich nu afvraagt hoe de gemeente zo’n wanstaltig bouwwerk toestaat naast de monumentale Vischpoort, in zijn ogen een voornaam stadsicoon.

Zwart vraagt zich af of de gemeente met twee of zelfs wel drie maten mee en of horecaondernemers privileges hebben en daarom zo maar hun gang kunnen gaan. Indien de welstandscommissie hierover gaat vraagt de Harderwijker zich af in wiens welstandsbelang dit dan wel kan worden toegestaan. Hetgeen bij hem ook de vraag doet rijzen hoe deze commissie is vastgesteld en of men gevoelig is voor lobby.

De vragensteller wil ook weten of advies is ingewonnen van historici of van de oudheidkundige vereniging Herderewich. Hij zegt zeer benieuwd te zijn naar de antwoorden van het college.

Wijnand Kooijmans

Het bericht Vragen door inwoner aan het college: ‘Wanstaltig bouwwerk naast Vischpoort’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl