60 jaar SVL Langbroek, feest op 25 juni

[LANGBROEK] SVL bestaat 60 jaar. In september startte het feestjaar., maar door corona was het niet mogelijk om grote feesten te organiseren. Nu het allemaal weer mag en kan wordt het jubileumjaar feestelijk afgesloten. Dat gebeurt op 24 juni voor de (oud)leden van 60 jaar en ouder met een gezellige middag in de kantine vanaf 14.30 uur. Aanmelden kan bij Wim Merkens telefoon 06 20412930 e-mail wjmerkens@kpnmail.nl of Wim van Donselaar, telefoon 06 40996238 e-mail wimavado@gmail.com Op 25 juni is het feest voor iedereen!

Het programma voor deze feestelijke jubileumdag is inmiddels bekend. De dag begint om 10.00 uur met een jeugd mix toernooi voor kinderen van zes jaar en ouder. Om 11.00 uur is er kleutergym. Aanmelden voor het mix-toernooi en kleutergym is niet nodig. Voor het voetvolleytoernooi dat plaatsvindt van 13.00 tot 17.00 uur is opgeven wel nodig. Dit kan via jubileumcommissie@svl-voetbal.nl Inmiddels hebben zich al ruim 30 teams ingeschreven. Rond diezelfde tijd wordt ook het volleybal gras toernooi 6×6 gehouden. Opgeven hiervoor kan via activiteiten@svl.volleybal.nl

Kennismaken met tennis kan vanaf 12.00 uur. De inloop is vrij. Wie gaat de uitdaging aan om de penningmeester te verslaan en een gratis biertje te verdienen? Liever jeu de boules spelen, dat kan vanaf 14.00 uur. Ook hiervoor is de inloop vrij, neem zelf jeu de boules ballen mee! Wat deze dag terugkeert is het spectaculaire buikglijden. De kinderen kunnen overdag al buikglijden, vanaf 17.00 uur laten de volwassenen zien wat ze kunnen. De hele middag staan er foodtrucks op het terrein. Om mee te feesten hoef je geen lid te zijn van SVL. Iedereen is van harte welkom!

Het spectaculaire buikglijden komt terug.

MOOI PROGRAMMA Het organisatiecomité is enthousiast. „Het belooft een prachtige dag te worden op 25 juni. We hebben er bewust voor gekozen om het feest in één dag te vieren. Het moet een feest worden voor heel Langbroek, niet alleen voor de leden. De afdelingen voetbal, volleybal, tennis, gym en jeugdcommissie hebben gezamenlijk een programma vastgesteld. We willen er echt een familiedag van maken. Voor de jongste kinderen is er ‘s ochtends van alles te doen en daarna gaan ze een frietje eten.” Zoals het hoort bij een sportvereniging draait het deze dag vooral om bewegen en bezig zijn. „We willen mensen laten kennismaken met alle verschillende sporten, maar ook het buikglijden komt terug. Velen zullen dit nog kennen van de feesten tijdens Konings- en Koninginnedag. De recordhouder gaat zelf de baan bouwen.” Het terrein van SVL wordt deze dag echt een ontmoetingsplaats met zitzakken en statafels. De foodtrucks voorzien de bezoekers van hapjes en drankjes. „Als je niet sport ben je ook als toeschouwer heel erg welkom.” Na het buikglijden gaat het feest binnen verder met een glow-in-the-dark feest. De kantine wordt omgebouwd tot feestzaal, Theo Mezz komt optreden en er is een DJ.

REÜNIE Voor (oud)leden van 60 jaar en ouder is er op vrijdag 24 juni een gezellige middag. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen herinneringen worden opgehaald en worden bijgepraat. De grote collectie foto’s zullen vast weer mooie herinneringen terugbrengen.

STUKJE GESCHIEDENIS De vereniging werd officieus opgericht op 20 juni of juli 1960, officieel wordt SVL op 28 juni 1961 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het clubblad wordt als oprichtingsdatum 20 juni 1961 vermeld. De koninklijke goedkeuring volgt op 30 oktober 1961. Het eerste bestuur bestaat uit voorzitter Bert Arendz, penningmeester Mathijs van de Pavert en secretaresse Corrie Maatman. Al snel volgt er ook een afdeling gymnastiek en badminton. De afdeling gymnastiek komt er omdat de scholen behoefte hebben aan een gymnastieklokaal. In 1962 start de vereniging in de gymzaal van de huishoudschool aan de Julianalaan. De afdeling badminton gaat spelen in het voormalige overblijflokaal van de huishoudschool. Er kan eindelijk worden gevoetbald op 1 september 1963, als het voetbalveld door de Heidemaatschappij wordt vrijgegeven. Een kleedgebouw volgt in 1965 en zes jaar later, in 1971 wordt de voetbalkantine geopend, gebouwd door zelfwerkzaamheid van de leden met subsidie van de gemeente, de provincie en de Nederlandse Sportfederatie. Ook de dames gaan voetballen, dat doen ze op gympies. De aanleg van een tweede en derde sportveld en een trainingsveld volt in 1972. De afdeling tafeltennis start in 1977, een jaar later wordt de nieuwe gymnastiekzaal aan de Weidedreef geopend. Vanaf 1982 is er een Jeugd Activiteiten Commissie. Nog steeds is er het Paaseieren zoeken en het Sinterklaasfeest. Maar ook werden er playbackavonden en bonte avonden gehouden. Ook nu nog is SVL een zeer actieve vereniging.

door Ali van Vemde

Het bericht 60 jaar SVL Langbroek, feest op 25 juni verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl