Toneelgroep Onder Ons weer vol aan de bak

[SLIEDRECHT] Toneelgroep ‘Onder Ons’ uit Sliedrecht is momenteel weer druk aan het repeteren voor nieuwe uitvoeringen. Na de coronaperiode waarin veel onmogelijk was en afgelast werd, hebben de spelers van de Sliedrechtse club er nu weer helemaal zin in. Onder leiding van de nieuwe regisseur Aniek Dillen wil Onder Ons in september van dit jaar de klucht De Butler, geschreven door Joke de Boer weer op de planken van de Lockhorst brengen.

De groep spelers bestaat dit jaar uit een aantal nieuwe gezichten én een aantal ‘oude rotten’ in het vak. Zij komen momenteel elke maandagavond bij elkaar om ervoor te zorgen dat er in het najaar weer flink gelachen kan worden in het theater. Het stuk De Butler is een hilarische reeks aan vreemde voorvallen als Evelien en Martin plotseling nieuwe buren krijgen: Alexandra en haar butler Henri. Evelien hoopt dat Alexandra haar wil helpen om geld in te zamelen voor het goede doel en Alexandra zegt dat haar wel erg gretig toe. Greta en Julia, de huishoudsters van het gezin vertrouwen die nieuwe buren eigenlijk niet. Voeg daar nog een overspannen buurvrouw, een verleidelijke secretaresse en een plotseling verschijnende broer van Greta aan toe en de chaos is compleet… Of dat nog goed komt kunt in september zelf gaan bekijken.
De coronaperiode was, net als voor velen anderen, niet gemakkelijk voor Onder Ons. ,,We hadden net een succesvolle première gehad in Nieuwpoort”, vertelt voorzitter Rutger van Breemen, ,,en stonden helemaal klaar voor ons jaarlijkse hoogtepunt: het optreden in de Lockhorst. Maar vier dagen daarvoor werden de eerste coronamaatregelen afgekondigd. De uitvoering viel dus in het water en werd uitgesteld.” Dat uitstel blijkt dus ruim 2,5 jaar te zijn. Repetities konden niet doorgaan en telkens wanneer de club weer begon op te starten werd er weer een lockdown ingesteld.

Maar sinds het voorjaar van 2022 zijn de leden van Onder Ons dus weer volop aan het repeteren. Het resultaat van hun inspanning is te zien op zaterdag 24 september in De Lockhorst in Sliedrecht. ,,En het wordt een speciaal optreden”, voegt Van Breemen toe, ,,want in 2020 bestond Onder Ons 75 jaar. Dat konden we toen helaas niet vieren door de coronacrisis, maar dat gaan we dit jaar, op onze 77,5e verjaardag natuurlijk alsnog doen!” Hoe de toneelgroep dit gaat vieren, blijft nog even een verrassing.

Meer informatie? Neem eens een kijkje op www.toneelgroeponderons.nl.

Het bericht Toneelgroep Onder Ons weer vol aan de bak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl