‘Koninklijke’ brief voor 150-jarige BDU in Barneveld

[BARNEVELD] Burgemeester Jan Luteijn heeft woensdagmiddag een ingelijste brief overhandigd aan algemeen directeur Jeroen Cnossen van mediabedrijf BDU, waarin de prolongatie van het predicaat ‘Koninklijk’ officieel is bevestigd.

Dat gebeurde tijdens een symposium in het Schaffelaartheater ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de BDU en de Barneveldse Krant. Het thema van de feestelijke bijeenkomst voor zakelijke relaties was ‘Betrouwbaar, persoonlijk en toegankelijk’, waarover elders in deze krant meer.

De BDU bestond 6 oktober vorig jaar precies 150 jaar – de allereerste editie van de Barneveldse Krant verscheen op woensdag 6 oktober 1871. Door corona was het symposium uitgesteld. In oktober 2021 was al bekend dat het mediabedrijf zich nog 25 jaar koninklijk mag noemen, tot en met 2046. 

PALEIS De officiële bevestiging per brief vanuit Paleis Noordeinde volgde eind april dit jaar en woensdag reikte Luteijn dus het ingelijste exemplaar uit, ondertekend door de persoonlijk adviseur van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. BDU is sinds 6 oktober 1996 koninklijk, in dat jaar werd het 125-jarig bestaan gevierd.

,,Een prolongatie gaat niet zomaar, daar is een hele nieuwe procedure voor nodig’’, lichtte Luteijn toe, die directie en medewerkers feliciteerde. ,,Bij de beoordeling zijn een smetteloze reputatie en toekomstperspectief belangrijke voorwaarden.’’

GEHEIM De burgemeester noemde ,,de kwalitatief goed lokale journalistiek’’ het geheim achter het succes van de BDU en de Barneveldse Krant, ,,het enige onafhankelijke dagblad van Nederland’’. ,,Dichtbij de lezer, dichtbij de adverteerder en dichtbij het plaatselijke nieuws.’’ 

Het bericht ‘Koninklijke’ brief voor 150-jarige BDU in Barneveld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl