Echtpaar Oolbekkink – Wierts 60 jaar getrouwd

[HARDERWIJK] Het echtpaar Oolbekkink – Wierts vierde zondag 29 mei hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar op donderdag een felicitatiebezoek.

Joop Oolbekkink is geboren in Zutphen op 21 september 1940. ‘Jopie’ was de jongste van een gezin van zes (vader, moeder, broer Gerrit, broer Henk en zus Alie).

Op zijn vijftiende is hij gaan werken bij de bank (toen nog de AMRO-bank) Hij had het niet naar zijn zin op school en toen zei zijn vader dat hij dan maar beter kon gaan werken. Via allerlei cursussen en opleidingen heeft hij zich opgewerkt binnen het bankwezen. Hij was procuratiehouder, beleggingsadviseur en vertrouwenspersoon voor veel klanten van de ABN-AMRO bank. Na ruim veertig dienstjaren is hij met pensioen gegaan. 

Dorothea Oolbekkink-Wierts, roepnaam Thea, is ook geboren in Zutphen op 14 juni 1940. Thea was de oudste van een gezin van vier (vader, moeder, zusje Henny). Thea heeft de huishoudschool gedaan en heeft ook gewerkt in de speelgoedwinkel van haar ouders in Zutphen. Deze speelgoedwinkel, een begrip in Zutphen, is helaas in vlammen opgegaan. In 1973 is het gezin naar Ermelo verhuisd en heeft Thea meer dan 25 jaar bij modehuis Van Dijk en De Rooij gewerkt. Joop en Thea zijn getrouwd op 29 mei 1962 en woonden toen nog in Zutphen. Voor het werk van mijn vader zijn ze daarna een aantal malen verhuisd. Ze zijn eerst verhuisd naar Arnhem en in 1973 naar Ermelo. Sinds 2019 wonen ze in Harderwijk. Op 29 mei 2022 waren Joop en Thea zestig jaar getrouwd.

Op 29 juni 1964 is hun zoon Albertus Diederik (roepnaam: Marcel) geboren in Zutphen. Marcel is getrouwd met Elles Oolbekkink-Willemse en zij hebben drie (inmiddels volwassen) kinderen: Savannah, Cheyenne en Diko. Marcel en Elles wonen in Hierden. Marcel werkt bij AkzoNobel in Amersfoort/Delfzijl. Opa en oma zijn dol op hun drie kleinkinderen. De twee meiden Savannah en Cheyenne zijn al aan het werk. Savannah woont samen met Yannick en Cheyenne is getrouwd met Ruben. Diko studeert nog (hogeschool Windesheim, Zwolle) en woont nog bij zijn ouders in Hierden. De kleinkinderen hebben regelmatig contact met opa en oma, ze komen langs of ze appen met oma.

Op 10 maart 1970 is hun dochter Johanna Jentina (roepnaam: Doreen) geboren in Arnhem. Doreen is getrouwd met Gitte Buitelaar. Gitte is helaas in 2019 overleden. Doreen woont in Rotterdam en is docent Nederlands aan het Teylingen College in Noordwijkerhout. Voorheen werkte zij als logopedist in het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden. Heel goede vrienden van mijn ouders zijn Gerda en Aalt van den Hoorn. Zij kennen elkaar al sinds 1973 en wonen sinds twee jaar weer bij elkaar in de buurt. Gerda en Aalt doen veel voor en met mijn ouders. 

,,Mijn ouders zijn altijd heel actief geweest. Tennissen, fietsen en wandelen hebben ze veel gedaan. Qua vakanties gingen ze vroeger regelmatig op wintersport en hebben ze vele jaren hun vakanties in Spanje (Playa d’Aro) doorgebracht en veel gekampeerd in Frankrijk. Met Gerda en Aalt gingen ze ook vaak naar Duitsland en dan namen ze de fietsen mee. Het gehoor van mijn moeder is de laatste twee jaar hard achteruit gegaan. Helaas is zij nu doof, maar gelukkig zijn wij in staat om met haar te communiceren met de app Live Transcriptie. In de app wordt dat wat je zegt direct in het beeldscherm weergegeven, mijn moeder leest dit en kan daar dan op reageren. Dit gaat goed. Verder is de mobiliteit van mijn moeder de laatste maanden ook hard achteruit gegaan, waardoor het wat lastiger is om dingen te ondernemen. Daarnaast is sinds een aantal maanden bij allebei mijn ouders dementie vastgesteld. Hierdoor is er wat minder initiatief. Het fijne is echter dat mijn ouders alles leuk vinden, dus als je iets met ze onderneemt. Ze vinden alles leuk en lekker.”

Het bericht Echtpaar Oolbekkink – Wierts 60 jaar getrouwd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl