Bouw eerste woningen in World Food Center Ede van start

[EDE] World Food Center in Ede is een gebiedsontwikkeling waarin alles draait om voedsel. Dus toen op 9 juni de start bouw van de eerste drie fasen van deelproject De Veluwse Proeftuin gevierd werd, was de bouwplaats in stijl omgetoverd tot mini-foodtruckfestival. Voor dit bijzondere moment had World Food Center Development (WFCD) kopers, de wethouder en andere belanghebbenden uitgenodigd.  WFCD is een samenwerkingsverband tussen GREEN Real Estate, Van Wijnen en BPD l Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

Nadat de percussieband de opening met een optreden opende, sprak gebiedsontwikkelaar Arjen Kleijer van BPD met een grote glimlach de aanwezigen toe. ,,We staan in een gebied met een rijke historie. Exact op deze plek trainden vroeger de militairen. Hoe anders is de toekomst. Dit wordt een inspirerende plek waar je op een ontspannen manier kunt wonen, werken en beleven. Fantastisch dat we hier eindelijk staan met z’n allen en dat buren kennis kunnen maken. Zoals jullie kunnen zien is de bouw van fase 1, 2 en 3 in volle gang en zijn van de eerste fase de gebouwvormen al goed zichtbaar. Door corona hebben we geen officieel startbouwfeestje gehad, maar des te leuker dat we er op deze culinaire manier vorm aan kunnen geven.” 

AANWINST Wethouder Leon Meijer vult aan: ,,Het World Food Center begint nu echt vorm te krijgen. Bijzonder is dat food echt een plek heeft gekregen in de woningbouw, zoals de groene gevels van de appartemententoren en gezamenlijke voedseltuinen bij de woningen. Hierdoor ontstaat een bijzonder werk- en woongebied waar mensen én dieren straks samen kunnen genieten van gezond voedsel.” 

In De Veluwse Proeftuin komen 150 woningen. De eerste drie fasen zijn uitverkocht en worden gebouwd. Eind juni start de verkoop van de laatste fase met negen beneden-bovenwoningen. Daarna pakt de ontwikkelaar door met de nieuwe wijk De Gelderse Stadstuin. ,,De Veluwse Proeftuin is een plek waar je even niet hoeft te ‘rennen’ of waar je juist wel zo het bos in rent. De Veluwe wordt namelijk de wijk ingetrokken”, licht Kleijer toe. ,,We hebben vastgesteld dat collectief, ruim opgezet groen appelleert aan een diep gekoesterde woonwens van veel mensen: leven in en met de natuur, vogels tellen vanuit je huiskamer, saamhorigheid, je eigen voedsel bouwen. Met het WFC maken we deze wens realiteit voor een groot publiek.”

ECHTE PAREL Binnen het samenwerkingsverband WCFD is Van Wijnen de bouwende partij. ,,De Veluwse Proeftuin is een echte parel”, vertelt Fabian Bovenlander, directeur Van Wijnen Arnhem. ,,Mooie architectuur gecombineerd met een unieke plek maakt het voor ons een genot om hier te bouwen. De samenwerking met betrokken partijen verloopt heel prettig. Dit zorgt ervoor dat het bouwproces al een feestje op zich is. Door deze constructieve samenwerking verwachten we, ondanks de leveringsuitdagingen, de eerste woningen vanaf het tweede kwartaal 2023 op te leveren.”

Het bericht Bouw eerste woningen in World Food Center Ede van start verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl