Knieklachten noopten Amersfoorter Jeroen Jooren om te stoppen bij Roda’46

[AMERSFOORT/LEUSDEN] Drie seizoenen lang was Jeroen Jooren trainer van Roda’46-zondag. Mede vanwege knieproblemen stopt de 48-jarige inwoner van Amersfoort met het trainerschap. De geboren en getogen Eindhovenaar blikt graag terug op zijn periode bij Roda.

Cees Leijenaar

,,Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij Roda, ondanks dat we van de drie jaar maar één volledig seizoen hebben kunnen uitspelen. We hebben enorm veel tegenslagen gehad met blessures. Zo raakte Danny van Barneveld in mijn allereerste training na amper twintig minuten zwaar geblesseerd.”

,,Dit jaar was het Nick Grootfaam, die in de eerste en enige speelminuut voor hem dit seizoen in de beker, meteen een zware blessure opliep. Daartussen afwisselend langere en kortere periodes meerdere spelers afwezig door allerlei blessures.”

VAGE REGELTJES ,,Toch hebben we wel kunnen bouwen aan een bredere zondagselectie. De overstap van een aantal spelers van de Zaterdag 2 heeft ons een flinke kwaliteitsimpuls opgeleverd. Ik ben er trots op hoe de gehele zondagselectie er nu voor staat ten opzichte van drie jaar geleden.”

,,Tijdens de coronajaren hebben we er het beste van gemaakt met zijn allen. Het was lange tijd moeizaam werken met groepjes van twee of vier op anderhalve meter met allerlei vage regeltjes er omheen en boa’s op de loer. Met heel veel creativiteit hebben we in die periodes de boel bij elkaar kunnen houden.”

,,Roda is een hele mooie vereniging. Pas als je er doordeweeks, op zaterdag en op zondag rondloopt zie je hoe groot de club is en op wat voor een mooi niveau alle selectieteams spelen. Erg knap hoe dit niveau al jaren wordt vastgehouden.”

Pas als je er doordeweeks, op zaterdag en op zondag rondloopt zie je hoe groot Roda’46 is

STAPPEN MAKEN ,,Ik denk dat de zondagtak van Roda enorm gezond is. Het merendeel van de zondagselectie komt uit de vereniging, waardoor de binding enorm groot is. Er spelen nu maar liefst zeven seniorenteams op de zondag én een dames-elftal. Daar kan menig club jaloers op zijn. Daarnaast leeft het op zondagen ook enorm. De tribune zat altijd aardig vol bij spannende wedstrijden of derby’s.”

,,Ik ga er vanuit dat de groep de komende jaren stappen gaat maken onder Frank Corba. Frank heeft ‘Roda-DNA’ is jong en ambitieus en gaat de jonge groep vast en zeker naar een hoger plan brengen. Ik hoop dat de groep komend jaar ook weer een stapje maakt, met name in de fysieke belastbaarheid. Ook hoop ik dat sommige spelers voor zichzelf serieus aan de slag gaan met fit en blessurevrij blijven.”

GEZONDHEID Jooren, die ook trainer was bij Cobu Boys, Achterveld, HVC en Hooglanderveen (tweede team) besloot zelf om te stoppen. ,, Mijn rechterknie is aardig op. Ik heb artrose in die knie en wederom een operatie zou het allerbeste zijn. De revalidatieperiode is een volledig jaar en zo’n operatie kun je niet pannen als je nog voetbal-verplichtingen hebt.”

,,Daarnaast heb ik afgelopen seizoenen ook nog trombose gekregen, waarbij ik een aantal keren levensbedreigende complicaties heb gehad. Ook hierin probeer ik nog steeds mijn weg te vinden in combinatie met de juiste medicatie. Tevens train ik het team van mijn zoontje bij Hooglanderveen, waardoor ik de laatste jaren zes dagen in de week op een veld stond. Ik heb daarbij een drukke baan van 40 uur in de week. Tja, het werd eens tijd om nu in eerste instantie aan mijn gezondheid te gaan werken.”

Het bericht Knieklachten noopten Amersfoorter Jeroen Jooren om te stoppen bij Roda’46 verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl