Limburgse pastoor op non-actief om tonen ongepast filmpje

Het bisdom Roermond heeft de pastoor van drie Zuid-Limburgse parochies op non-actief gesteld. De pastoor van de samenwerkende parochies Berg en Terblijt, Houthem en Broekhem zou zeer onlangs een “ongepast filmpje” hebben laten zien aan een moeder van een communicantje. De vrouw heeft van dit incident melding gemaakt bij het bisdom, die de pastoor daarop in de pauzestand heeft gezet.

Volgens dagblad De Limburger heeft de pastoor een seksfilmpje aan de vrouw laten zien toen zij iets bij hem kwam terugbrengen. Een woordvoerder van het bisdom weet niet wat hij haar bij die gelegenheid getoond heeft. “In ieder geval iets wat niet netjes is”, zei hij. “De pastoor heeft toegegeven dat het om een ongepast filmpje ging. We zoeken nog uit wat hij daar precies mee bedoelde en waarom hij dit soort filmpjes liet zien.”

Het gebeuren veroorzaakte grote onrust in de groep ouders wier kinderen de communie moeten doen. “Daardoor kan de dankviering voor de communicantjes en de sacramentsprocessie niet doorgaan”, aldus de woordvoerder. De gewone missen gaan wel door, zij worden opgedragen door een andere celebrant.

De pastoor was zaterdag niet direct voor een reactie beschikbaar.

Het bericht Limburgse pastoor op non-actief om tonen ongepast filmpje verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl