Van Gent Finaleweken: Advendo ’57 voltooit ‘remontada’ en blijft derdeklasser

[EDERVEEN] Advendo ‘57 heeft het geflikt. De ploeg uit Ederveen won zaterdag de finale van de nacompetitie van tegenstander De Treffers uit Groesbeek. De Ederveners moesten wel tot het uiterste gaan in de hitte. Pas na verlenging werd de derde klasse veiliggesteld.  

In de statistieken van 2021-2022 zal staan dat Advendo gewoon derdeklasser is gebleven. Maar op zaterdag 7 mei stond Advendo op negen punten (drie zeges) uit 21 wedstrijden. De achterstand op directe concurrent Stroe was acht punten. Op de laatste wedstrijddag werd pas een kwartier voor tijd de laatste positie verlaten. In de nacompetitie werden eerst WZC Wapenveld (2-1) en UniVV (1-3) verslagen. In de finale bleven de Ederveners ook De Treffers de baas. Als er dus ooit gesproken kan worden over een Houdini-act, was het dit nu afgelopen seizoen van Advendo. De remontada (wederopstanding) werd in Oosterbeek voltooid.

Het was in de eerste twintig minuten wel helder dat er veel belangen op het spel stonden in Oosterbeek. Beide ploegen begonnen zeer nerveus. In de eerste helft van de eerste helft was eigenlijk alleen de drinkpauze na 22 minuten noemenswaardig.

Net voor rust kreeg Advendo-speler Martijn van den Dikkenberg nog een kans op de openingstreffer. Hij faalde en de scheidsrechter floot voor de rust.  In de Oosterbeekse bakoven was het niet best.

ACHTERSTAND Na krap tien minuten was het spel eindelijk op de wagen in Oosterbeek. Patrick Heesakkers bracht De Treffers op een 0-1 voorsprong en dus was er werk aan de winkel voor Advendo.

De wedstrijd leek daarna te zijn ontbrand. Beide ploegen bestookten elkaars doel.  Twaalf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het dan toch raak voor Advendo. Luc Goudsblom bewees andermaal zijn waarde en maakte de 1-1.

VERLENGING Daarna werd er niet meer gescoord en moesten beide ploegen zich in de tropische temperaturen ook nog gaan opmaken voor een verlenging. 

In de eerste helft van de verlenging waren de beste kansen voor Advendo. De Treffers was zichtbaar vermoeid. Die ploeg moest enkele dagen eerder ook al een verlenging spelen in de halve finale tegen De Paasberg. 

In de tweede verlenging werd de ‘remontada’ van de Ederveners compleet. Weer was het Luc Goudsblom die zijn ploeg vier minuten voor tijd op voorsprong schoot.


Feest bij Advendo ‘57 na afloop van de finale – Wim van Kessel

Na het laatste fluitsignaal barstte er een feest los aan de kant van Advendo, dat volgend seizoen toch weer derdeklasser is.

* Later volgt een uitgebreider verslag en een videosamenvatting van deze wedstrijd.

Het bericht Van Gent Finaleweken: Advendo ’57 voltooit ‘remontada’ en blijft derdeklasser verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl