Veel pk’s op vijftiende Powerweekend Soest

[SOEST] Liefhebbers van veel pk’s komen vrijdag en zaterdag aan hun trekken aan de A.P. Hilhorstweg. En dan gaat het niet om snelle bolides, maar om stoere voertuigen met krachtige motoren.

Na drie jaar kan in de polder weer het Powerweekend worden gehouden. Door corona moest de vijftiende editie twee keer worden uitgesteld, maar komende vrijdag en zaterdag zijn er weer veel trekkers maar ook bijvoorbeeld grasmaaiers te zien. Daarnaast is er voor de muziekliefhebber ook veel te halen op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond.

GRASMAAIERSRACE Het programma begint vrijdag 24 juni om 18.00. Een half uur later beginnen de Fastfood MACDrive kampioenschappen en kan er worden gekeken naar de grasmaaiersrace. Dan is er ook nog een spectaculaire demonstratie van het Dantes stuntteam. De professionals brengen een grote dosis spektakel naar de A.P. Hilhorstweg. Voor de feestelijke afsluiting op de vrijdagavond staat de Millstreet band garant. De verwachting is dat dit muzikale gezelschap de tent zal platspelen.

OLDTIMERS Traditiegetrouw rijden ruim honderd oude tractoren op zaterdagmiddag een rit door Soest en omgeving. De deelnemers verzamelen zich zaterdag om 14.00 uur op het terrein van het Powerweekend en zullen daar later op de middag terugkeren.

Het terrein zelf gaat om 15.00 uur weer open voor publiek. Daar begint om half vier de trekkertrek. Tot een uur of half negen worden daar in verschillende categorieën mechanische spierballen getoond. Tussendoor zijn er verschillend demonstraties. Op het terrein staat overigens beid dagen onder meer een groots springkussen voor de kinderen.

FEEST Vanaf 21.00 uur is er weer muziek. Op het podium in de feesttent verschijnen Boer Bennie, The Wetnecks en Beatcrooks. Evenals op vrijdag is het feest om één uur s nachts ten einde.

TOEGANG Op beide dagen kost een toegangskaartje 15,00 euro. Die zijn alleen op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar. Er is geen voorverkoop.

Het bericht Veel pk’s op vijftiende Powerweekend Soest verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl