Opening Huis3-actieweek

[BOVEN-HARDINXVELD] ,,Ik heb er echt heel veel zin in en ik denk dat ik wel lekker ga slapen”, laat Esther Bot-Moen weten. Samen met Mark aan de Wiel, Ben Moen, Marien de Hek en Ilona Meerkerk gaat ze komende week in de keet van Huis3 slapen, activiteiten doen een veel geld ophalen voor het KWF.

,,Het begon met een klein ideetje twee jaar geleden”, gaat Esther verder, ,,en dat is een stukje uit de hand gelopen”, lacht ze. ,,We zijn natuurlijk wel een beetje van het weer afhankelijk, maar de komende week wordt het gewoon een gezellig feestje.” 

Iedereen is welkom tijdens de Huis3-actieweek. Op vrijdag 24 juni vanaf 17.00 is het terrein al geopend. Op het Huis3-plein (parkeerplaat Steek in Boven-Hardinxveld) is er live muziek van de Popschool. Ook kan er dan worden genoten van een broodje hamburger, zalm of knakworst en is er drinken verkrijgbaar. Alle consumpties dienen te worden betaald met Huis3-breekmuntjes. Deze munten zijn te koop in Huis3.

Tussen 18:45 en 19:05 zijn er een tweetal korte toespraken door wethouder Jan Nederveen en Kim Putters. Om 19.00 uur is het officiële startsein en gaat de deur van Huis3 dicht.

Rond 19.30 uur worden de Hardinxveldse-Nieuwjaarsduikers terug verwacht van de Mid-Summer-Dive, uitgedost met rasechte UNOX nieuwjaar-ijsmuts. Zij zijn om 19.00 uur te water ‘geschoten’ door oud-olympiër Arno Havenga. Om een beetje op temperatuur te komen kan Huis3 namens UNOX hen een heerlijke kom erwtensoep aanbieden. Na de verwelkoming van deze Nieuwjaarsduikers is er (zolang de voorraad strekt) ook voor de Huis3-bezoeker UNOX erwtensoep en/of een UNOX ijsmuts.

De Nieuwjaarduikers hebben ingezet op een streefbedrag van €5.000,- voor Huis3. Da’s niet mis. Maar meer is natuurlijk (in dit geval) altijd beter. De Huis3-bewoners hebben ten aanzien van het streefbedrag het volgende voorgesteld: wordt het €7.500,- dan kiepen zij een origineel éénjanuari2022-7gradenNoorzeezeewater- UNOXblik over zich uit. Gekker mag het van de Huis3-bewoners ook: wordt het €10.000,- dan krijgen de Huis3-bewoners een blik UNOX erwtensoep over zich heen gekiept. Welk bedrag het ook mag worden, Arno Havenga overhandigt namens de Hardinxveldse Nieuwjaarsduikers de cheque aan de Huis3-bewoners.

Daarna start Mid-Summer-Après-Dive-Party en zijn er nog meer activiteiten te doen. Het volledig programma van deze Huis3-week (24 juni 19:00 uur – 1 juli 19:00 uur) van-dag-tot-dag en van-uur-tot-uur wijzigen staat op www.huis3.nl/programma/

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Het bericht Opening Huis3-actieweek verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Nieuws.nl